Hva er årsaken til at man får kviser og uren hud?

Det kan være mange årsaker til at man får kviser og uren hud. Uansett årsak, kan det være like ubehagelig og vondt for mange. Riktig hudpleie og hudpleieprodukter kan forebygge og behandle kviser og uren hud, men det har ikke noe med ÅRSAKEN til at man får kviser gjøre. Det er underliggende. Hudpleie behandler symptomene, og kan lindre og forebygge og veldig ofte gjøre grunnlaget /forutsetningene så gode,  at man unngår å få kviser og kan holde det i sjakk.

Men dermed sagt feil hudpleieregime og produkter, eller makeup, kan foreverre tilstanden. Så riktige produkter er viktig i kampen for å bli kvitt kvisene.

Det er ikke like lett å forstå og heller ikke nødvendigvis viktig å vite hva som skjer i medisinske termer, når man får kviser og uren hud. Men det kan være ok å vite hva som skjer rent biologisk.

Sannheten er, at man vet faktisk ikke fullt ut, hvorfor noen får kviser, mens andre ikke får det. Men det er noen generelle årsaker, som er allment akseptert og som man vet kan føre til kviser og uren hud.

Hormonelt triggede kviser

Man vet at akne og kviser er assosiert med tenårene. Hvorfor er det slik? Jo, fordi puberteten trigger en fundamental kjemisk aktivitet som kan rocke med den hormonelle balansen, og som gir kviser og andre hudproblemer. Hormonell aktivitet gir ikke bare kviser hos tenåringer, men kan også oppstå hos gravide og i overgangsalderen.

 
 

Familie historie og genetikk gir akne.

Akne har en tendens til å være arvelig. Hvis dine foreldre hadde kviser da de var unge, eller de får kviser når de blir eldre, er det signifikant større sjanse for at du også vil få lignende problemer.

Stress gir akne

Tro det eller ei, men et stresset liv kan øke sjansen for å få problemhud. Stress trigger mange ulike hormoner fra bukspyttkjertelen og dette kan gi en eller annen form for kviser/akne. Mange medisinske studer sier at det er en klar korrelasjon mellom stress og akneutbrudd.

Medisinske problemer kan gi akne.

Det er en rekke medisinske probleer som kan skape akne. inflamasjon, hudirritasjon, kløe, hyperaktive talgkjertler, opphopning av døde huceller ,som blokkerer porene kan gi ekstra talgopphopning og bakterier i porene, og dermed gi kviser og uren hud.

Andre årsaker til at man kan få kviser

Akne kan også trigges av at man tilfører kroppen skadelige ting. Dersom man blir eksponert for enkelte kjemiske stoffer, som choracne og halogener, kan trigge akne. Amfetamin og lignende stoffer, anabole steorider kan gi kviser. Generelt, hvis du vet at det ikke er bra for kroppen din, er det ikke godt for huden heller.

Det er noen generelle ting man bør holde seg unna, dersom man sliter med kviser og uren hud, og flere andre hudproblemer.

SPRÅK
Skroll til toppen