Ingredienser brukt i kviseprodukter

Salisylsyre og benzoylperoksid er to av de mest brukte ingrediensene i verden, som brukes i kvisebehandlinger. Dette på grunn av sine egenskaper mot nettopp dette problemet. De arbeider på ulike måter på huden, hver med sine egne fordeler og ulemper.

Mario Badescu har brukt salisylsyre, sammen med andre anti-akne og anti-inflammatoriske ingredienser i over 40 år og har oppnådd svært gode resultater med dette. Det er viktig at andre ingredienser i produktene roer ned, ikke tørker ut, er anti inflammatriske og er tilpasset ulike hudtyper, for å behandle mest mulig.

Salisylsyre

Salisylsyre er også kjent som Betahydroxy syre eller BHA. Det er avledet fra et bitter pulver som kommer fra barken på et Willow Tree. Det er en “keratolytiske” (keratin-oppløsning) som er den tekniske betegnelsen for denne eksfolierende ingrediensen.

Den trenger inn i porene for å løse opp døde hudceller og påvirker/forsterker samtidig det øverste laget av huden og forhindrer at porene blir tettet igjen. Selv om Salisylsyre ikke har noen effekt på selve bakteriene porene eller den overflødige produktsjonen av fett og talg som forårsaker kviser, kan 5%-2% konsentrert salicyd syre være veldig effektivt for å rengjøre mild til moderat akne uten å tørke ut huen. Den bør imidlertid påføres også etter at kvisen er forsvunnet for å forebygge kviser og holde porene rene. I noen kremer for tørr eller moden hud, brukes salicyd syre i små mengder som en eksfolierende ingrediens som øker effektiviteten av andre aktive ingredienser.

Siden salisylsyre kan tørke overflaten av huden, anbefales det ikke å bruke det sammen med andre typiske kvisemidler, agressive renser og tonere. For aller best resultat, bør man bruke et balansert akne regime med fuktighets og beroligende produkter. Gravide og ammende kvinner bør sjekke med sin lege om de skal bruke salicyd syre, da noen leger anbefaler ikke å gjøre det.

Benzoyl peroksid

P. akne bakterien som forårsaker akne, kan ikke leve i et oksigenrikt miljø som Benozyl Peroksid gir, når det kommer i kontakt med huden, og reduserer derfor akneutbruddene. Det er også keratolyst, som gir eksfolierende egenskaper som forhindrer at proene tetter seg. Den brukes i 2,5%- 5% og 10% styrke, avhengig av hvor alvorlig kvise utbruddene er og hvor sensitiv huden er. Det er imidlertid ikke alltid at den sterkeste oppløsningen er mest effektiv. Benoxyl Peroksid kan kjøpes over disk, i kremer, geleer og lotoins, og fåes også på resept. Etter at man har bekjempet kvisene, er det ofte nødvendig å forsette å bruke dette for å forhindre nye utbrudd.

Benzoyl peroksid produkter bør også disktures med legen, hvis du er gravid eller ammer. Denne syren kan bleke tøy, så pass på så du ikke får på klærne. Bivirkninger av denne kvisebehandlende ingrediensen kan være mild til alvorlig uttørking av huden, og noen kan reagere på den med irritasjon og utslett. Så prøv deg frem og ikke overdriv. Den skal ikke brukes dersom du har fått respter på kviseprodukter av legen. Da må du holde deg til det regimet legen har skrevet ut for deg.

Alle produktene fra Mario Badescu som benyttes i kvisebehandling, inneholder beroligende ingredienser og vi anbefaler alltid å tilføre fuktighet til huden, når man behandles for kviser.

karma_dryinglotion

Sulfur (svovel) i kvisebehandlinger

Sulfur

Sulfur i hudpleieprodukter

Sulfur (svovel) er vanlig å bruke på hud, som har utbrudd og trenger oljekontroll. Den er mild og antiseptisk, og desinfiserer huden og tørker ut problemområder, samtidig som det fremhever en raskere hudfornyelse og eksfolierer huden, slik at porene ikke tettes. Fjerner døde hudceller, fett og forurensing.

 
 

 Hva er sulfur?

Sulfur er et naturlig mineal som er essensiell for å binde sammen hud, ben, tenner hår og muskler i kroppen. Kjent som en oldtids «skin remedy» som ble brukt for å behandle hudproblemer og mange typer helse problemer. Sulfur spiller idag en sentral rolle i akne behandlinge, eksem og psoriasis hud. Når man spiser mat, feks egg, bønner, melkeprodukter, fisk, hvitløk, kjøtt og løk, hjelper sulfur metabolismen av fett og regulerer blodsukkeret. Når den brukes utenpå kroppen i form av masker, serum og spot treatments, forsterker sulfur huden.

Hvorfor virker suflfur og hvorfor brukes det?

Sulfur er mildt, men effektivt. I motsetning til andre aknebekjempende ingredienser, så tørker ikke sulfur ut huden, og irriterer ikke huden. Den brukes for å fjerne overflødig fett og blankhet i huden. Den lindrer utbrudd og gir en klarere og sunnere hud.

Sulfur fremmer hudfornyelsen ved å fjerne døde hudceller og annen tilstopping av porene, som kan skape utbrudd og kviser

  • Sulfur tørker ut eksisterende kviser
  • Sulfur eksfolierer tørre hudpartier og problemområder
  • Sulfur hindrer spredning av bakterier som gir kviser
  • Sulfur forhindrer tilstopping av porene
  • Sulfur reduserer fettproduksjonen i porene
  • Sulfur gir en finere hudfarge og tekstur

 

 
SPRÅK
Skroll til toppen