Myter om kviser og uren hud

Det er veldig mye feilinformasjon rundt kviser og uren hud. Her er noen myter vi ønsker å avlive.

Dårlig diett gir kviser.

Selv om det har vært gjort mange undersøkelser på dette, har man ikke kunnet konkludere med at mat og akne har noen sammenheng. Da spesielt ikke myten om at sjokolade, pizza og fritert mat gir kviser.  MEN det betyr ikke at man kan modere seg når det gjelder mat som har mye fett (særlig mettet og usunt fett) og høyt sukkerinnhold eller mat med lite næringsinnhoold. Selv om det å spise pommes frites og sjokolade, ikke vil gi kviser på kort sikt, vil en generell diett med slik mat stimulere androgener(hormoner) på sikt og gi utbrudd til de som er disponert for det. Det finnes noen indikasjoern på at melkeprodukter kan gi kviserhos noen. Men i bunn og brunn, ta vare på kroppen ved å spise god, sunn og næringsrik mat, og huden vil se bedre ut!

GOD HELSE = GOD HUDHELSE.

Dårlig hygiene gir dårlig hud.

Akne kommer ikke av dårlig hygiene, “skinte” menneskeer får ikke mer akner enn andre. Selvfølgelig er god hygiene bra, men det renser ikke opp huden din. Akne er hormonelt, ikke hygienisk. Men har du trent, kan det lønne seg å ta en dusj, særlig om du har fet hud, da fettet og svette kan legge seg i porene, som igjen danner grobunn for bakterier. Og en dusj fjerner dette.

 
 

Du skal klemme ut kvisene.

Nei, nei nei og absolutt ikke!

Klemming av kviser vil forlenge helbredelsesprosessen av kvisene! Å klemme på kviser vil gjøre at kvisefasen blir lenger, og gjøre den mer alvorlig.  Betennelsen kan gå lenger ned i huden, og faktisk føre til at huden får permanente arr. (det er ikke det man ønsker). Akne trenger bare å “gå sin gang”. Som alle sykdommer, (ja, akne er en kosmetisk sykdom) krever kvisebehandling. Kviser kan holdes under kontroll og effekten kan bli minimert ved å bruke riktige produkter. Ikke utsett akne behandlingen. Start med en skikkelig, personlig aknebehandling og kontroller, forebygg akne, og få en renere hud for livet.

Å sole seg hjelper på kvisene.

Nei, faktisk ikke. Noen mener at det hjelper å sole seg for å bli kvitt akne eller gjøre dem mindre synlige. Å få sol vil bare irritere, tørke ut huden, brenne/Skade den og gjøre huden eldre. Etter mye soling blir huden tykkere og mindre elastisk. Etter en periode i solen, kan huden virke bedre, men det syder under overflaten, og mange får mer kviser et par uker etter mye  soling.  Da gir talg og dødehudceller tette pore, mer grobunn for bakterier og skaper kviser. Husk alltid å smøre deg for å unngå å bli brent, rens huden hver kveld, og bruk after sun og gode kremer som reparerer og gir mye fuktighet. En solbrun hud, blir ofte dehydrert. En dehydrert hud starter også mer talgproduksjon. Så drikk mye vann i solen.

Mario Badescu - alle har rett til en ren og frisk hud!

Mario Badescu har produkter til flere vanlige hudproblermer og hudtyper – vi kan skreddersy behandling til dine behov. Har du lyst å bli forhandler av Mario Badescu eller ønsker mer informasjon – ta kontakt med DCO Scandinavia -send mail til [email protected] eller på telefon +47 48 10 54 09.

SPRÅK
Skroll til toppen