Stress og kviser

Blir huden din dårliger når du blir stresset?

Skrubb huden, ta på en ansiktsmaske og slapp av i 30 miutter, mens du lukker øynene og hører behagelig musikk. Ta på en god velgjørende olje og god nattkrem og legg deg tidlig. Gjør ting som får deg til å stresse mindre, fjerne årsaken til stresset, og da vil også huden takke deg.

Du har kanskje merket det, når du er stresset- da gjerne over tid, så blir huden dårligere.

Det er mange som føler seg sliten og slapp til tider, og mange opplever etter en periode med mye stress eller uro og bekymringer, at de får uren hud. Hormonelle kviser og “stresskviser, kan utarte seg på ulike måter, noen får dype, bylle- aktige kviser, som gjerne varer lenge… andre får små stressutslett, røde, hvite prikker i pannen eller i på haken.

Ja, man kan få kviser og uren hud,  når man stresser. Stress utløser stresshormonet kortisol og adrenalin. Dersom man stresser over tid, kan dette gå utover mange funksjoner i kroppen, også hudhelsen din.

I dag er det en økende andel voksne som får såkalt «moden akne» som har sammenheng med stress og miljøforurensning. Den beste pleien i tillegg til et godt hudpleieregime er faktisk å stresse ned,

Ta en “time out” og ta vare på deg selv.

OK da, en ansiktsmaske for å dyprense huden, ta et spa eller være bevisst på pusten din og ta vare på deg selv. Det kan gjøre underverker, men det er selve avbrekket og det å ta vare på seg selv, som er noe av det mest effektive du kan gjøre for huden, din – hvis stress er årsaken. og selvsagt – fjerne årsaken til at du er stresset og bekyrmet er også viktig.

 

SPRÅK
Skroll til toppen