Tenåringsakne

Hva er grunnen til at tenåringer får kviser?

Hovedårsaken til at man får kviser, er hormoner. 9 av 10 tenåringer opplever å få kviser i større eller mindre grad. 90% er jo ganske mange og det er det mest vanlige hudproblemet i verden.

Har du noen gang avlyst planene fordi du var ukomfortabel med kvisene dine?

Kvisene man får som tenåring kan føles veldig vanskelig og mange føler seg veldig alene om dette. Sannheten er at du ikke alene, virkelig ikke. Puberteten og kviser går hånd i hånd.

Veldig mange tenåringer fra alle etniske bakgrunner, nasjonalitet, størrelse og form, vil sannsynligvis oppleve akne og kviser i sine ungdomsår.

 

I løpet av puberteten vil kroppen begynne å produsere hormoner, som kalles androgener ,   og de bidrar til kviser og uren hud. Dette er en del av vår menneskelige utvikling, og disse hormonene produseres i forskjellige størrelser.

Har du kviser, fortvil ikke, det er mye du kan gjøre for å forbedre dette og bli kvitt kvisene.

 

I løpet av puberteten vil kroppen begynne å produsere hormoner, som kalles androgener, som bidrar til kviser og uren hud.  Dette er en del av vår menneskelige utvikling, og disse hormonene produseres i forskjellige mengder.

TENÅRINGSGUTTER OPPLEVER

For gutter er det androgene testosteroner, som spiller en viktig rolle. Gutter vokser raskere fordi de har høyere nivåer av testosteron i blodet enn jenter, derimot skjer deres vekst på slutten av puberteten. Testosteron utløser beinceller til å bli tettere og tyngre, og tilslutt for å utvide bryst og skuldre. I puberteten utvikles musklene og gutter blir sterkere og sprekere.

.

TENÅRINGSJENTER OPPLEVER

For jenter er hovedformålet med androgener, konvertering av østrogen. For jenter med overproduksjon av androgener kan det forårsake overflødig hårvekst i steder som hake eller øvre leppe. Dette kan være svært generende, men med skikkelig hårfjerner, ansiktskremer, eller voksing. kan dette kontrolleres. Jenter opplever også månedlige utbrudd av kviser på grunn av den menstruelle syklusen, tillegg til følelsesmessige humørsvingninger

Hva skjer egentlig?

Selv om det ikke er noen vitenskapelige bevis på at stress fører til kviser, har mange tenåringer opplevd utbrudd rett før store begivenheter i deres liv.

Overskytende mengder av disse hormonene forårsaker talgkjertler (oljeporer) til å bli overaktive. Normalt, er produseres olje ved jevne mellomrom og utskilles gjennom hudens overflate. Når oljen overproduseres, kombineret med døde hudceller, som kroppen naturlig skyr, klumper det seg sammen til en klebrig masse, som resulterer i en kvise. Denne kombinasjonen gjør at olje og bakterier tetter porene. Det gjør det umulig for den overflødige oljen, som blir produsert, å komme til hudens overflate. I stedet for å bli utgitt, er oljen nå fanget i porene, og dette forårsaker betennelse. Betennelsen sender en melding til kroppen at noe er galt og går i forsvar. Forsvar; kroppens hvite blodlegemer sendes til porene. Dette er det hvite pusset i porene, og du har nå en hvit/ rød og betent kvise

I tillegg til varierende hormoner, er andre utløsende faktorerer til tenåringsakne, feil hudpleie, matallergier og ernæringsmessig ubalanse. Arvelighet kan også være årsak til tenåringsakne. Hvis en av dine foreldre opplevde akne som tenåring, er det sannsynlig at du vil gjøre det også.

Det er viktig å forstå hvorfor man får kviser og hvilken kvisetype man har. Da kan man behandle dette veldig vanlige hudproblemet på en effektiv måte.

Forebygging er viktig 

Du kan ta kontroll og forbedre utseendet på huden din. Disse tipsene vil hjelpe til å bli kvitt eksisterende kviser og forebygger fremtidige utbrudd..
SPRÅK
Skroll til toppen